fredag 2 maj 2014

Ut med det nya och in med det gamla!

Vi har hittat två gamla kylskåp på Blocket! De var i fint originalskick, förutom att en hylla var trasig på det ena kylskåpet. Kylskåpen stod på en loge, och hade nog gjort det ett tag, så de var rätt så smutsiga. Det är roligt att fynda gamla möbler och saker, men fynd brukar innebära en hel del jobb i form av rengöring. Den här gången blev rengöringen ett familjeprojekt, då våra barn kom på att de ville hjälpa till.





 
Det räckte inte riktigt till med handkraft för att få ytan i fint skick igen. Båda kylskåpen fick slipas med slipmaskin.
 
 
 
Så här fint blev kylskåpet efter rengöringen.
 
 
Nu ska vi göra oss av med det "nya" kylskåp (från 90-talet?) som står i det nya köket, och ställa in ett  gammalt istället. I det gamla köket finns inget kylskåp, så det köket ska nu få bli lite modernare när vi ställer dit ett.
 
Det som talar emot att använda gamla kylskåp är att  nytillverkade kylskåp ju är betydligt mer energisnåla, än de gamla. Å andra sidan sparar vi mycket energi på att inte köpa några nytillverkade möbler och saker. Tillverkningsindustrin slukar ju mängder med energi.
 
Vi har även bytt ut vår trädgårdsgrupp från 70-talet mot en äldre variant som vi hittade i ett uthus här i Ösjöfors.
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar